övé a sárga trikó

2018.08.15. 19:03

Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie első szakaszát

Győzelmének köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.

A Balatonalmádiból 22 fokban elrajtoló 129 fős mezőnyre öt hegyi és három sprint részhajrá várt a Keszthelyig vezető 154 kilométeres távon. Az út mentén számos néző láthatta, ahogy hosszú ideig volt szökésben két versenyző, egy spanyol és a Pannon Cycling Team bringása, Szatmáry András, ám végül a Keszthely környéki 23 kilométeres körpálya második szakaszában utolérték őket.

A harmadik, utolsó körben a boly nagy része egyben maradt a Rezibe vezető emelkedőn is, így mezőnyhajrá döntött. Ebben az Androni olasz versenyzője nyert honfitársa, Matteo Moschetti és a lengyel Kamil Malecki előtt. Belletti sikerével átvette a sárga trikót a prológon győztes svájci Patrick Schellingtől.

Csütörtökön a Velence és Székesfehérvár közötti 190 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely tíz megyét érintve összesen 865 kilométert teljesít a vasárnapi kazincbarcikai befutóig.

Az eddigi legmagasabb besorolású magyar kerékpárversenyről az M4 Sport és a mediaklikk.hu közvetít élőben, emellett először látható napi egyórás összefoglaló a viadalról az Eurosport2 csatornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában