Ökölvívás

2018.09.23. 15:00

Kiütéssel védte meg világbajnoki öveit Anthony Joshua

A brit nehézsúlyú profi bokszoló Anthony Joshua szombat este a Wembley Stadionban legyőzte az orosz Alekszandr Povetkint.

London, 2018. szeptember 23. Az orosz Alekszandr Povetkin (b) meginog a brit Anthony Joshua ütésétõl a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBF), az Ökölvívó Világszervezet (WBO), az Ökölvívó Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Ökölvívó Szervezet (IBO) profi nehézsúlyú bajnoki címéért vívott bokszmérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2018. szeptember 22-én. (MTI/AP/Matt Dunham)

Forrás: MTI / AP

Fotó: Matt Dunham

A 39 éves orosz bokszoló a Boksz Világszövetség (WBA) kötelező kihívójaként szerzett jogot a Joshua elleni összecsapásra, amelyen bátran kezdett, és a 2. menetben eltörte a címvédő orrát. Povetkin a folytatásban sokáig jól tartotta magát, de Joshua egyre inkább magára talált, a 7. menetben pedig kiütötte riválisát, akit a második kiszámolásnál leléptetett a bíró.

A 28 éves Joshua – London ötkarikás aranyérmese – így a WBA világbajnoki öve mellett megtartotta címét a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF), a Boksz Világszervezeténél (WBO), valamint a Nemzetközi Bokszszervezeténél (IBO), és hibátlan profi mérlegét 22 győzelemre módosította, amelyből immár a 21. ért véget idő előtt (K.O./T.K.O.).

Povetkin – aki az amatőrök között 2004-ben, Athénban volt olimpiai bajnok – a 36. profi mérkőzésén (34 győzelem, 25 K.O./T.K.O.) a második vereségét szenvedte el.

Az már a találkozó előtt, annak végeredményétől függetlenül biztos volt, hogy Joshua jövő áprilisban is visszatér a Wembleybe, valószínűleg a WBC övét birtokló amerikai Deontay Wilderrel csaphat össze címegyesítő találkozón.

Borítókép: Az orosz Alekszandr Povetkin (b) meginog a brit Anthony Joshua ütésétől a mérkőzésen

Fotó: MTI / AP / Matt Dunham

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában