nhl

2021.06.03. 08:13

Ismét nyert a Colorado, kikapott a Winnipeg

Az alapszakaszgyőztes Colorado Avalanche második hazai mérkőzését is megnyerte a Vegas Golden Knights ellen, ezzel 2-0-ra vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a Nyugati csoport második fordulós párharcában.

Újabb sikerével a denveri együttes továbbra is százszázalékos a rájátszásban, ugyanis az első körben „kisöpörte” a 2019-ben bajnok St. Louis Bluest. A Vegas elleni párharc második felvonásán azonban már jóval jobban meg kellett izzadnia, mint eddig bármikor. Az Avalanche előző öt meccsének mindegyikét legalább háromgólos különbséggel nyerte, most viszont hosszabbításra kényszerült, miután a nevadai együttes a rendes játékidőben kétszer is egyenlíteni tudott. A ráadásban aztán Mikko Rantanen emberelőnyös gólja döntött.

Az előző körből ugyancsak söpréssel továbblépő Winnipeg Jets viszont nem tudta folytatni jó sorozatát az északi csoport második fordulójában, mivel otthon kikapott a Montreal Canadienstől. A vendégek bő öt perc után 2-0-s előnyre tettek szert, a folytatásban hiába zárkózott fel háromszor is egy gólra a hazai gárda, a Montrealnak mindig volt válasza, hogy visszaállítsa az eredeti különbséget.

Eredmények, rájátszás:

Nyugati csoport, 2. forduló, 2. mérkőzés:

Colorado Avalanche-Vegas Golden Knights 3-2 – hosszabbítás után

A párharc állása: 2-0, a Colorado Avalanche javára

Északi csoport, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Winnipeg Jets-Montreal Canadiens 3-5

A párharc végeredménye: 1-0, a Montreal javára

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában