bajnokok ligája

2021.05.04. 12:00

A Real győzni megy Londonba

Nehéz mérkőzésre készül a Chelsea a Londonban győzelmi kényszerben pályára lépő Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai visszavágóján.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (L) talks to Real Madrid's French forward Karim Benzema during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid against Real Madrid CF at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on March 7, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

Az angol együttes egy héttel ezelőtt remek teljesítménnyel 1-1-es döntetlent ért el a spanyol fővárosban, és így ellenfelénél kedvezőbb helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Amióta Thomas Tuchel vezetőedző, és segítője, Lőw Zsolt január végén átvette a Chelsea irányítását, a Kékek védekezése stabilizálódott, a Premier League-ben feljöttek a negyedik helyre, de még akár a második pozíció is elérhető a számukra. A BL egyenes kieséses szakaszában előbb az Atlético Madridot, majd az FC Portót búcsúztatta a londoni csapat, és ha túljut a Real Madridon, akkor a 2012-es diadala után először játszhat újra a fináléban a legrangosabb európai kupasorozatban.

„Készen állunk egy nagy csatára, és biztos vagyok abban, hogy kiváló teljesítményre lesz szükségünk, a Real Madrid ugyanis kemény mérkőzésre kényszerít majd minket”

- nyilatkozta Tuchel.

Miközben a Chelsea a Premier League-ben már győztes nem lehet, a Real a La Ligában címvédőként még versenyben van az aranyéremért, ugyanakkor a szakértők szerint túlnyomórészt a csatár Karim Benzema viszi a hátán az együttest. A francia támadó a múlt heti első mérkőzésen is megvillant, és az első félidő első felében hiába szerzett vezetést a Chelsea, Benzema egy remek egyéni megoldással hamar egyenlített.

A madridiak védelmét rendezheti, ha a visszatérő csapatkapitány, Sergio Ramos pályára tud lépni Londonban, ugyanakkor a francia világbajnok Raphaël Varane biztosan hiányozni fog a hátsó alakzatból egy kisebb sérülés miatt. Zinedine Zidane vezetőedző várhatóan újra számíthat Ferland Mendyre is, Dani Carvajal és Lucas Vazquez viszont kénytelen lesz kihagyni az összecsapást.

„Van még esélyünk, és a visszavágóra azzal a tudattal utazunk, hogy győznünk kell”

- nyilatkozta Zidane, aki előzőleg 2016 és 2018 között sorozatban háromszor vezette diadalra a Realt a BL-ben. A madridi együttes a 2018-as győzelem óta nem jutott döntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyben a Chelsea-vel most először vív párharcot.

A két együttes korábban háromszor játszott egymással, és a Chelsea-nek eddig egyszer, 1998-ban sikerült legyőznie a Madridot, akkor a Európai Szuperkupáért kiírt találkozón 1-0-ra diadalmaskodott Monacóban. Ezen kívül mindkét alkalommal a Nemzetközi Bajnokok Kupája névre keresztelt nyári felkészülési tornán találkoztak, és azt a két meccset egyformán a Real nyerte meg, 2013-ban 3-1-re, 2016-ban pedig 3-2-re.

A másik elődöntős párharc visszavágóján kedden este a Manchester City fogadja a Paris Saint-Germaint az idegenben elért 2-1-es siker után.

A szerdai Chelsea-Real Madrid mérkőzés 21 órakor kezdődik majd, az M4 Sport pedig élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában