Európa-liga

2023.05.19. 11:24

Az AS Roma és a Sevilla vívja a budapesti döntőt

Az AS Roma után a Sevilla jutott a labdarúgó Európa-liga május 31-i, budapesti döntőjébe, mivel csütörtök este hosszabbításban 2-1 legyőzte a vendég Juventust az elődöntő visszavágóján.

Mw

A Sevilla játékosai, miután 2-1-re győztek a Juventus ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntõjének visszavágó mérkőzésén és 3-2-es összesítéssel továbbjutottak a sevillai Sanchez Pizjuan Stadionban 2023. május 18-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Julio Munoz

A spanyol és az olasz csapat élvezetes összecsapást vívott egymással, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A második félidő derekához közeledve a torinói gárda szerzett vezetést, de az andalúziai rivális hamar egyenlített, így hosszabbításba torkollott a párharc. 

A ráadásban Erik Lamela védhetetlen fejese döntötte el, hogy a Sevilla 2006 óta hetedszer is megküzdhet az Európa-liga trófeájáért. Bár a Zebrák nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, nem jártak sikerrel, pedig Marcos Acuna kiállítása miatt - aki így nem léphet pályára a magyar fővárosban - az utolsó öt percben már emberelőnyben támadhattak. 

 

A Puskás Arénában sorra kerülő fináléban a csúcstartó Sevilla hetedszer, míg az AS Roma másodszor diadalmaskodhat a második számú európai kupasorozatban.

 Előbbi már játszott budapesti döntőben, de 2020-ban 2-1-re alulmaradt a Bayern Münchennel szemben a Szuperkupáért kiírt találkozón. 

Európa-liga, elődöntő, visszavágók: 

Sevilla (spanyol)-Juventus (olasz) 2-1 (0-0, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után 

gól: Suso (71.), Lamela (95.), illetve Vlahovic (65.) 

piros lap: Acuna (115., Sevilla) 

Továbbjutott: a Sevilla 3-2-es összesítéssel. 

Korábban: 

Bayer Leverkusen (német)-AS Roma (olasz) 0-0 

Tj.: az AS Roma 1-0-s összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában