Bajnokok Ligája

2022.04.28. 10:45

Klopp: még nem végeztük el a munkát

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője óvatosságra intette csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Villarreal elleni párharc első mérkőzésén aratott hazai győzelem után, mert – mint azt hangsúlyozta – a munkát még nem végezték el.

Az angol együttes német trénere úgy vélekedett a szerdai összecsapás után, hogy a 2-0-s eredmény csalóka lehet.

Ez még csak a félidő, nem több, nem kevesebb

– jelentette ki.

Még a teljes munka hátra van, eddig nem történt semmi sem. A legjobb példa erre egy olyan mérkőzés, melyen a félidőben 2-0-ra vezetsz, de azért a másodikban teljes mértékben oda kell figyelned és százszázalékban a megfelelő hozzáállással kell játszanod. A másik csapat ugyanúgy játszhat a második félidőben, mint te az elsőben, és máris oda az előny.

Klopp figyelmeztetett arra, hogy – bár a szerdai találkozón végig nagy fölényben futballozott a Liverpool – a jövő keddi visszavágón más lehet a hangulat, az ellenfél „játékosai az életükért, az edzőjükért küzdenek majd”.

Unai Emery, a spanyolok vezetőedzője elismerte: kilencven percen keresztül jobb volt a Liverpool.

A tréner arról beszélt a meccset követően, el akarták kerülni, hogy végig nyomás alatt legyenek, többet szerették volna megtartani a labdát, ellentámadásokat akartak vezetni, de végül egyetlen veszélyhelyzetet sem tudtak teremteni a hazaiak kapuja előtt.

A 2-0-s eredmény világos és megérdemelt, de még rosszabb is lehetett volna. Ugyanakkor egy más teljesítménnyel ez még esélyt ad számunkra otthon, még életben vagyunk. Alig várom, hogy elkezdjük a felkészülést a visszavágóra, melyen szeretnénk bizonyítani, hogy képesek vagyunk gondot okozni a Liverpoolnak

– tette hozzá.

Borítókép: Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkőzés kezdete előtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában