Bajnokok Ligája negyeddöntő

2022.03.30. 14:47

Világcsúcsot jelentő, közel 100 ezer néző előtt rendezik meg a női El Clásicót

A címvédő Barcelona a párharc első felvonását 3-1-re nyerte Madridban.

Világcsúcsot jelentő, közel 100 ezer néző lesz szerda este (ma) a Camp Nou Stadionban az FC Barcelona és a Real Madrid női csapatainak Bajnokok Ligája negyeddöntőjén.

A hivatalos adatok szerint telt házat jelentő, 99 354 szurkoló foglal majd helyet a legendás létesítményben, ezzel ez az El Clásico lesz a minden idők legnagyobb létszámú közönsége előtt sorra kerülő női futballmérkőzés.

A rekordot az 1999-es világbajnokság döntője tartja, akkor a pasadenai Rose Bowlban 90 195 szurkoló látta az Egyesült Államok-Kína találkozót.

Ami a klubfutballt illett, ebben a tekintetben jelentősen túlszárnyalja majd az aktuális csúcsot a találkozó, hiszen jelenleg az Atlético Madrid és a Barcelona 2019-es mérkőzése vezet, amelyet 60 739 néző látott a Metropolitano Stadionban.

A címvédő Barcelona a párharc első felvonását 3-1-re nyerte Madridban, a katalánok női csapatának ez lesz az első fellépése szurkolók előtt a Nou Campban, az együttes ugyanis alapvetően a Johan Cruyff Stadionban játssza hazai mérkőzéseit, átlagosan 2938 drukker előtt.

Borítóképünkön a barcelonai Camp Nou Stadion. Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában