Sajtóértesülés

2022.03.30. 16:25

Tiger Woods több mint egy év után visszatérhet a golfpályára

A 46 éves sportoló tavaly februárban szenvedett súlyos autóbalesetet.

Sajtóértesülés szerint nagyjából 14 hónappal súlyos autóbalesetét követően visszatérésre készül Tiger Woods amerikai golfsztár.

Az ESPN kedden névtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy a 46 éves sportoló fiával, Charlie-val, valamint jó barátjával, Justin Thomasszal végigjátszotta az augustai pályán mind a 18 lyukat. Jövő csütörtöktől vasárnapig ezen a helyszínen rendezik az idény első Major-versenyét. Woods szerepel ugyan a viadal nevezési listáján, ám ő még nem közölte hivatalosan, hogy elindul-e a versenyen.

Tiger Woods 15 Major-sikere mellett a legrangosabb sorozatban, a US PGA Touron összesen 82-szer diadalmaskodott, amivel az örökranglista élén áll, a PGA-nél pedig 11-szer volt az év játékosa. Utolsó Major-győzelmét Augustában aratta 2019-ben.

Woods tavaly februárban szenvedett súlyos autóbalesetet Los Angeles közelében. A kocsija lesodródott az útról és többször megpördülve az oldalán landolt. A golfozó jobb lábszára és bokája roncsolódott, több nyílt törése volt, több órán át operálták, ennek során a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal.

A játékos néhány hete azt ígérte, fog még játszani PGA-versenyen, azt viszont nem tudta megmondani, mikor. Szavai szerint a labdát el tudja ütni, a legnehezebb feladat számára a gyaloglás, ami nem is fog változni még egy ideig.

Borítókép: Az amerikai Tiger Woods a pályafutása során ötödször kiérdemelt zöld zakóban, miután megnyerte az idény első Major-viadalát, a Masters golfversenyt a georgiai Augustában 2019. április 14-én. Fotó: MTI/EPA/Tannen Maury

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában