Bundesliga

2022.01.31. 15:20

Támadóval erősített a Wolfsburg és a Hertha

A német Bundesliga tabellájának alsó felében található Wolfsburg dán, a Hertha BSC pedig francia futballistával erősítette meg a keretét a téli átigazolási szezon utolsó napján.

A Wolfsburg az FC Köbenhavntól szerződtette a 22 éves Jonas Windtet, aki fiatal kora ellenére már 12-szer szerepelt a dán válogatottban, amellyel tavaly elődöntős volt a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Eközben a német klub – sajtóinformációk szerint – 12 millió fontért eladta a holland Wout Weghorstot az angol bajnokságban sereghajtó Burnley-nek. Utóbbi közlése szerint a 12-szeres válogatott csatár három és fél évre kötelezte el magát és már hétfőn új csapattársaival edz. A 29 éves Weghorst 2018 óta volt a Wolfsburg futballistája, 118 Bundesliga-meccsen 59 gólt szerzett.

A Wolfsburg kilenc forduló óta nyeretlen a Bundesligában, ezeken a találkozókon hétszer szenvedett vereséget, és a 15. helyen áll. Vasárnap a sereghajtó, újonc Greuther Fürth ellen törheti meg rossz sorozatát.

A 13. helyezett Hertha is újabb szerzeményt jelentett be: a francia utánpótlás-válogatott Kelian Nsona a másodosztályú Caentől érkezik a berliniekhez.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában