Mi lesz a vége?

2022.01.10. 08:39

Hihetetlen fordulat Novak Djokovic ügyében

A szerb teniszsztár az Australian Openre érkezett Melbourne-be, de a hatóságok megtagadták a belépését az országba, ezért napok óta egy olyan hotelben tartózkodott, ahol a menekültjogot kérőket is elszállásolják.

Egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozott hosszú napokig Novak Djokovic, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kilencszeres győztese, akitől a hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt.

A teniszező ügyében hétfőn ülésezett a bíróság, magyar idő szerint reggel fél nyolc körül született meg az az ítélet, miszerint Djokovic maradhat az országban - írja az Origo.

Anthony Kelly bíró ítélete szerint jogtalanul törölték a szerb játékos vízumát, aki így maradhat Ausztráliában. A döntés értelmében az ausztrál kormány fedezi az eddigi procedúra költségeit, Djokovic pedig elhagyhatja a szállodát, vissza kell kapnia az okmányait is.

Djokovic nem mindennapi esete itt még nem ér véget feltétlenül happy enddel. A bíróság ugyan a szerb javára ítélt, de a kormány még mindig közbeléphet. A bevándorlásügyi miniszter, akár újra dönthet úgy, hogy elveszi a vízumot Djokovictól.

Az ausztrál törvények értelmében a miniszternek kivételes döntési helyzete van a vízumok ügyében, és akár évekre is kitilthatja a játékost az országból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában