baj van

2021.10.14. 16:20

Börtön fenyegeti a Bayern München játékosát

Október 19-én kell megjelennie egy madridi bíróság előtt Lucas Hernandeznek, a Bayern München világbajnok labdarúgójának hathónapos börtönbüntetése ügyében – erősítette meg a korábbi sajtóhíreket a bíróság szóvivője.

firo: 18.09.2020 soccer ball, football 1. Bundesliga, season 2020/2021 FC Bayern Mvºnchen Muenchen - FC Schalke 04 8: 0 FCB Lucas Hernv ° ndez, Hernandez, disappointment, disappointed, disappointed, disappointed, dissatisfied, am ground (Photo by firo/Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sebastian El-Saqqa

A 25 éves védőt 2017 februárjában – amikor még az Athlético Madrid-ban szerepelt – őrizetbe vették, mert barátnőjével, későbbi feleségével bántalmazták egymást. Mindkettőjüket 31 nap közmunkára ítélték, valamint hat hónapra szóló távolságtartási végzést kaptak. Ezt azonban megszegték és 2017 júniusában nászútra utaztak.

A bíróság ezután azért ítélte el Hernandezt, mert a közmunkát nem végezte el.

A játékos megválaszthatja, melyik börtönbe vonul be, majd bejelentése után tíz napja lesz rá, hogy megkezdje a büntetés letöltését. Ugyanakkor Hernandez egy felsőbb bírósághoz fellebbezett, s egyelőre nem tisztázott, hogy ez halasztó hatályú-e az ítélet végrehajtására, mint ahogy azt sem tudni, hogy mikor ül össze egy új testület megtárgyalni az ügyet.

Feleségét nem marasztalták el végül, mert az utazás időpontjában még nem kapta kézhez a bírósági ítéletet, ezért rá nem vonatkozott a korlátozás.

A francia válogatott játékos nem érzi bűnösnek magát az ügyben, a Bayern München pedig nem kommentálta az esetet.

A bajor gárda 2019 nyarán klubrekordot jelentő 80 millió euróért szerződtette az Atlético védőjét. Hernández a mostani idényben négy Bundesliga-meccsen és két Bajnokok Ligája-találkozón játszott.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában