ingadozó játék

2021.09.29. 11:00

Az edző sem érti, mi történt Gulácsiékkal

Meglepte csapata gyenge játéka Jesse Marschot, a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében otthon 2-1-es vereséget szenvedett RB Leipzig vezetőedzőjét.

28 September 2021, Saxony, Leipzig: Football: Champions League, Group Stage, Group A, Matchday 2: RB Leipzig - FC Brugge at Red Bull Arena. Leipzig coach Jesse Marsch goes back to goalkeeper Peter Gulacsi before the match. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Jan Woitas

A lipcsei együttes az amerikai trénerrel egyáltalán nem teljesít meggyőzően, de a német bajnokságban a múlt hétvégén 6-0-s győzelmet aratott Dárdai Pál alakulata, a Hertha ellen, emiatt úgy tűnt, megtalálta korábbi formáját és hatékonyságát. A Club Brugge ellen mindjárt a 7. percben vezetéshez is jutott kedden Christopher Nkunku révén, de a belga csapat még az első félidőben fordított. A hazaiak nem tudtak igazán lendületbe jönni, próbálkozásaikat jól szűrték a vendégek.

„Meg vagyok lepve, hogy ilyen rossz meccset játszottunk. Nem az eltervezettek szerint futballoztunk, nem kontrolláltuk a játékot”

- szögezte le Marsch a találkozót követő sajtótájékoztatón. Úgy látta, hogy az előny megszerzése után nagyon idegesen futballoztak, sokszor vesztették el a labdát.

„A szünetben nyugalomra intettem a fiúkat, és arra biztattam őket, hogy a megbeszéltekhez ragaszkodjanak. A második félidőben már jobban játszottunk, helyzeteink is voltak, de nem sikerült gólt szereznünk.

Jelenleg az a helyzet, hogy vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul játszunk”

- vélekedett az edző, aki szerint most az a feladat, hogy kiegyensúlyozottá váljon csapata teljesítménye.

Nkunku dühös és csalódott volt, azt mondta, nem volt önbizalmuk, hiába kezdtek jól, azután sok labdát veszítettek, komoly energiát használtak el, kapkodtak, és miközben veszítettek a hatékonyságukból, csak futottak az eredmény után.

„Ennél komolyabb ambícióink vannak” – szögezte le, utalva arra, hogy az elmúlt két idényben továbbjutottak a csoportjukból, most viszont két mérkőzés után pont nélkül az utolsó helyen állnak.

„Van még remény, de ez már nehezebbnek tűnik a mostani szezonban. Nagy győzelmekre is szükségünk lesz, de ehhez előbb a hozzáállásunkon kell változtatni.”

A lipcsei mérkőzést végigjátszotta Gulácsi Péter és Willi Orbán, Szoboszlai Dominikot viszont az 58. percben lecserélte edzője.

Az A csoportban a Paris Saint-Germain vezet négy ponttal, a francia csapatot a Brugge követi ugyanennyivel, míg a Manchester City hárommal a harmadik.

Forrás: MTI

Borítókép: Gulácsi és Marsch még a meccs előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában