nba

2021.05.22. 10:15

Curry nem tudta rájátszásba vinni a Warriorst

A Memphis Grizzlies hosszabbítás után 117-112-re bizonyult jobbnak a Golden State Warriorsnál pénteken, ezzel a selejtezőből bejutott az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásába, amelynek első körében a Utah Jazz lesz az ellenfele.

A fordulatos, végig izgalmas összecsapás legeredményesebb játékosa 39 ponttal a Warriors klasszisa, Stephen Curry lett, csapattársa, Draymond Green pedig tripla duplával zárt (11 pont, 16 lepattanó, 10 gólpassz). A mérkőzés főszereplője azonban a 35 pontig jutó Ja Morant lett, akinek vezérletével a ráadás a Grizzliesnek sikerült jobban. Morant hat lepattanót, hat gólpasszt és négy labdaszerzést is elkönyvelhetett, 29 mezőnydobásából 14 volt sikeres, közte öt triplával.

A Memphis négy év után jutott ismét rájátszásba, ahol a Nyugati főcsoport nyolcadik kiemeltjeként az első helyen rangsorolt Jazz vár rá. Az első összecsapást vasárnap rendezik.

A GSW hat hazai győzelemmel zárta az alapszakaszt, de a selejtezőben, előbb a címvédő Los Angeles Lakerstől kapott ki, ugyancsak szoros meccsen (103-100), majd a Memphis elleni utolsó esélyével sem tudott élni.

A Warriors 2013-tól sorozatban hétszer jutott rájátszásba, háromszor (2015, 2017, 2018) a bajnokságot is megnyerte, most viszont egymást követő második idényében maradt le a playoffról.

A járvány miatt bevezetett rendhagyó végjátékban az alapszakaszban hetedik és nyolcadik, illetve a kilencedik és tizedik együttesek csaptak össze egymással. Előbbi meccs győztese hetedik kiemeltként került a playoffba, míg a vesztese az utóbbi találkozó győztesével küzdhetett meg a nyolcadik kiemelésért. A Memphis korábban a San Antonio Spursnél bizonyult jobbnak (100-96).

Eredmény:

selejtező a rájátszásért:

Nyugat:

Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 112-117 – hosszabbítás után

A Memphis bejutott a rájátszásba.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában