újra a régi

2021.03.08. 11:35

Mourinho: Bale átszakította a pszichés gátakat

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője, Jose Mourinho úgy véli: a Crystal Palace elleni vasárnapi, győztes bajnoki egyik vezéregyénisége, Gareth Bale túljutott a korábbi sérüléseiből adódó pszichés sebeken.

Tottenham's Head coach Jose Mourinho shake hands with Tottenham's Welsh forward Gareth Bale during the UEFA Europe League group stage football match between Ludogorets Razgrad and Tottenham Hotspur in Razgrad on November 5, 2020. (Photo by NIKOLAY DOYCHINOV / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Nikolay Doychinov

A walesi támadó és Harry Kane egyformán két gólt szerzett a 4-1-es hazai sikerrel végződött találkozón, amely után a Spurs feljött a hatodik helyre a tabellán, s már csak két pontra van a negyedik Chelsea-től.

Bale szeptemberben, egy szezonra kölcsönbe tért vissza korábbi sikerei színhelyére a Real Madridtól, amelyben a 2019/20-as idényben mindössze három gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. Londonban lassan állt össze a játéka, előbb térdproblémákkal küzdött, majd hiányzott a meccsrutinja, de az utóbbi hetekben régi önmagát idézően futballozik: a csapat előző hat mérkőzésén hat gólt szerzett.

„Pszichés sebeket érzékeltem nála” – mondta Mourinho.

„Ha van jó néhány szezonod, amelyekben a sérülések a meghatározók, akkor félelem és bizonytalanság lesz úrrá rajtad. És ezek nem az izmokat érintik, hanem a lelkedet.”

A portugál tréner szerint erre a helyzetre egy gyógymód van: keményen kell dolgozni és ha a környezet minden támogatást megad, ahogyan a Tottenhamnél mindenki ezt tette Bale-lel, akkor ennek a pszichés gátnak egyszer csak át kell szakadnia.

„És ő átszakította. Ő volt, nem mi. Mi csak támogattuk”

- jelentette ki a vezetőedző.

A 31 éves Bale először 2007 és 2013 között volt a Tottenham futballistája, abban az időszakban 146 meccsen 42 gólt szerzett a csapat színeiben. Ezután igazolt a Realhoz, amelyben 2013-tól 171 mérkőzés és 80 gól volt a mérlege.

A Spursre fontos hét vár Angliában és a nemzetközi porondon is: az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén csütörtökön a Dinamo Zagrebet fogadja, majd vasárnap a bajnokságban az Arsenal vendége lesz az észak-londoni derbin.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában