f1

2021.02.08. 15:00

Hamilton nem igazol át másik csapathoz

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton aláírta új szerződését a Mercedes istállónál, a megállapodás pedig a 2021-es Forma-1-es idényre szól.

(FILES) In this file photo taken on November 15, 2020 Mercedes' British driver Lewis Hamilton gives an interview after winning the Turkish Formula One Grand Prix at the Intercity Istanbul Park circuit in Istanbul. - Lewis Hamilton has ended his long-running contract saga with Mercedes by signing a new one-year deal, the Formula One team announced on February 8, 2021. (Photo by Clive Mason / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Clive Mason

A konstruktőrök között vb-címvédő csapat hétfőn közleményben számolt be az egyezségről, melynek nyomán az utolsó szabad versenyzőülés is elkelt a mostani szezonra.

A 36 éves Hamilton a hét vb-trófeájából hatot a Mercedesszel nyert, melyhez 2013-ban, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher utódjaként igazolt.

A brit sztárnak nagy az esélye arra, hogy a Forma-1 történetének első nyolcszoros vb-győztese legyen,

mivel az idénre tervezett szabálymódosítások bevezetését a koronavírus-járvány miatt jövőre tették át, így a Mercedes 2014 óta tartó műszaki fölénye nagy valószínűséggel megmarad.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, abban végig egyetértettek Hamiltonnal, hogy mindkét fél meg akarja hosszabbítani a szerződést, a pandémia miatt átalakult tavalyi esztendő nyomán azonban a tárgyalási folyamat hosszabb ideig tartott.

„Az új megállapodás jelentős részének az alapja az, ami mellett Lewis és a Mercedes már tavaly is elkötelezte magát, vagyis az esélyegyenlőség és az elfogadás tematikája”

- írta a közleményben a Mercedes.

Hamilton a népszerűségét jó ideje arra is használja, hogy támogassa az esélyegyenlőségi törekvéseket, és mint a mezőny egyetlen afroamerikai versenyzője, az elfogadás, valamint a rasszizmus elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet.

„A csapattal együtt hihetetlen dolgokat hajtottunk végre, és most mindketten szeretnénk az eddigiekre építve újabb és újabb sikereket elérni a pályán, és azon kívül is”

- nyilatkozta Hamilton. Hozzátette, elkötelezett az iránt, hogy a Mercedesszel közösen elfogadóbbá tegye az autósportot a jövő generációi számára. A brit sztár egyúttal azt is közölte, hogy az istállóval együtt alapítványt hoznak létre, mely arra koncentrál, hogy a sportág egyenlő esélyeket biztosítson mindenki számára, és elfogadóbbá váljon.

A Mercedes sorozatban hét világbajnoki címet nyert, melyre korábban még nem volt példa a Forma-1-ben. Hamilton a 2014-es és 2015-ös diadala után 2016-ban alulmaradt a vb-címért folyó küzdelemben akkori csapattársával, a német Nico Rosberggel szemben, de 2017 óta sorozatban négy világbajnoki trófeát szerzett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában