Ország-világ

2021.01.25. 15:38

Újra Dárdai Pál a Hertha vezetőedzője

A magyar szakember 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát.

A berlini klub hétfőn a honlapján jelentette be, hogy a 44 éves Dárdai veszi át az együttes irányítását, a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt.

A magyar szakember – akinek megbízatása 2022 nyaráig szól – 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát. Akkor bennmaradt az együttessel az élvonalban, majd európai kupaindulást jelentő helyen végzett vele.

„Nem az volt a tervem, hogy a 16 évesek után a profikat vegyem át, de senkinek sem kell magyaráznom, hogy mit jelent nekem a Hertha, tehát nem volt kérdés, hogy segítek ebben a helyzetben” – nyilatkozott Dárdai, aki 2014-15-ben magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedett.

„Pál a Hertháért él és meg vagyunk győződve róla, hogy a tiszta stílusával megadja a csapatnak a szükséges lendületet” – mondta Carsten Schmidt ügyvezető utalva arra is, hogy Dárdai klubcsúcsot jelentő 297 mérkőzésen szerepelt a Herthában.

Dárdai egyik segítője a hozzá hasonlóan ex-Hertha-játékos Andreas Neuendorf lesz, aki az U23-asokat edzette.

Az egyesület irányítói vasárnap menesztették az eddigi trénert, Bruno Labbadiát, valamint Michael Preetz menedzsert. A Hertha a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 14. a Bundesligában, csupán két ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló 1. FC Kölnt.

Forrás: MTI

Borítókép: 2016. április 20-án Berlinben készített kép Dárdai Pálról, a Hertha BSC akkori vezetőedzőjéről és Michael Preetz menedzserről (j), mielőtt megkezdődik a Hertha mérkőzése a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Német Kupa berlini elődöntőjében. Az első osztályú német klub 2021. január 25-én bejelentette, hogy Dárdai Pált kinevezik a Hertha szakvezetőjévé.

Ezek is érdekelhetik