Férfi kézilabda-vb

2021.01.14. 22:55

A franciák nyerték a norvégok elleni rangadót

Magabiztosan, szinte tökéletes teljesítménnyel nyertek.

Franciaország négy góllal legyőzte Norvégiát az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

Az előző torna ezüst- és bronzérmesének rangadóján az első félidőben szinte végig szoros volt az állás, de a norvégok egyszer sem tudtak előnybe kerülni, és ez a folytatásban sem sikerült nekik. A hatszoros világbajnok franciák a második felvonás során is rendkívül taktikusan lassították a játékot, az 52. percben már öt góllal vezettek, és végül magabiztosan, szinte tökéletes teljesítménnyel nyertek.

A Telekom Veszprém játékosai közül a norvég Kent Robin Tönnesen egy, a francia Kentin Mahé kilenc gólt dobott. Utóbbi honfitársa, Wesley Pardin 47 százalékos hatékonysággal védett, ezért megválasztották a mezőny legjobbjának.

A kairói G csoportban a svédek 12 góllal legyőzték az északmacedónokat, akik csak kedden tudták meg, hogy a koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett Csehország helyett szerepelhetnek a tornán. Az északmacedónoknál Kiril Lazarov ötször volt eredményes.

A 40 éves jobbátlövő már négy különböző évtizedben szerepelt világbajnokságon – 1999-ben Egyiptomban mutatkozott be -, és mindegyiken szerzett gólt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában