Szahíri Nagydíj

2020.12.07. 14:30

Russell csalódott, de büszke is egyben

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamiltont Bahreinben helyettesítő George Russell csalódott az elszalasztott futamgyőzelem miatt, ugyanakkor büszke arra, hogy lehetőséget kapott a Mercedes istállótól a vasárnapi Szahíri Nagydíjon.

Mercedes' British driver George Russell is pictured in the pits after the qualifying session ahead of the Sakhir Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on December 5, 2020. - Valtteri Bottas claimed pole position for Sunday's Sakhir Grand Prix, edging out Mercedes teammate George Russell in qualifying on Saturday in the absence of Lewis Hamilton. Max Verstappen qualified third for Red Bull. (Photo by TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Tolga Bozoglu

A 22 esztendős brit versenyző a rajt után megelőzte csapattársát, a finn Valtteri Bottast, és az élre állt, a hajrához közeledve azonban a csapat boxutcai hibájából fakadóan visszaesett, és végül kilencedikként ért célba. A második kerékcseréknél

a Mercedes stábja összekeverte a Russell és Bottas versenyautójára előkészített gumikat, ezért a fiatal britnek egy körrel később újfent a boxba kellett hajtania.

A hiba szabálytalanságnak is minősült, az istálló ezért 20 ezer eurós pénzbüntetést kapott, Russell és Bottas ugyanakkor megtarthatta a megszerzett világbajnoki pontokat.

„Nyilvánvaló, hogy csalódott vagyok azért, mert lecsúsztam a győzelemről, másrészről viszont nagyon büszkének és kiváltságosnak érzem magam, hogy lehetőséget kaptam a Mercedestől”

- nyilatkozta Russell, aki az istálló saját nevelésű versenyzője, és már a második szezonját tölti az F1-ben a sereghajtó – Mercedes-motoros – Williams csapatnál. Russell ennek megfelelően első vb-pontjait szerezte meg vasárnap, és a csapat hibájáig jobb volt, mint Bottas.

„Előzetesen azt mondtam, ha két tizedmásodpercen belül tudok maradni Bottashoz képest, azzal már elégedett leszek, úgyhogy a saját teljesítményem szempontjából ez a hétvége egy nagyon jó megerősítés volt” – fogalmazott Russell.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, ha szükséges, Russell a hétvégi idényzárón, Abu-Dzabiban is helyettesíteni fogja a koronavírus-fertőzéssel küzdő Hamiltont.

„Ha Lewis nem versenyezhet, akkor George kapja meg a lehetőséget”

- jelentette ki Wolff, akinek keddig kell leadnia az év utolsó futamán rajthoz álló versenyzőinek nevét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában