megszólalt a kapitány

2020.12.30. 16:44

Rossi azt javasolja Szalai Ádámnak, hogy keressen új csapatot

A mostani szezonban előbb szakmai okok, majd a klubvezetéssel zajló vitája, végül térdsérülés miatt nem számítanak rá a német FSV Mainz 05 csapatánál.

Marco Rossi szövetségi kapitány azt javasolja Szalai Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, hogy keressen magának új klubcsapatot.

„Szalai olyan vezéregyéniség, amilyen nincs még egy a válogatottban. Épüljön fel, aztán játszania kell. Mi már beszéltünk erről, fontos lenne új csapatot találnia, ahol számítanak rá. Bármennyire is bízom benne, nem hívhatom meg a válogatottba, ha nem játszik, ha nincs megfelelő fizikai állapotban. Ez hihetetlenül fontos lenne számomra és a válogatott számára is” – fogalmazott az olasz szakvezető a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában.

Szalaira a mostani szezonban előbb szakmai okok, majd a klubvezetéssel zajló vitája, végül térdsérülés miatt nem számítanak a német FSV Mainz 05 csapatánál, ezért a Bundesligában nem is lépett pályára, csupán két Német Kupa-meccsen kapott lehetőséget csereként.

Az 56 éves szakember azt is megerősítette, hogy bár több korábbi válogatott játékos, így Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály, Pátkai Máté és Feczesin Róbert is az NB II-ben futballozik, a másodosztályból nem fog játékost behívni a keretébe, azaz nekik nincs esélyük szerepelni a nyári Európa-bajnokságon.

„Én tiszteletben tartom a játékosok döntését, nekik is tiszteletben kell tartaniuk az enyémet. Az NB II-ből senki nem lesz válogatott, mert ez a bajnokság nemzetközi szinten nem versenyképes. Nem gondolhatjuk, hogy egy Ajka, Nyíregyháza, vagy Haladás elleni mérkőzés megfelelően felkészít arra, hogy valaki Lengyelország, Franciaország, vagy Portugália ellen lépjen pályára” – mondta Rossi.

Az Eb-csoportról Rossi kifejtette, hogy a mostani négyes sokkal erősebb, mint a 2016-os volt. Ezt azzal indokolta, hogy a világbajnok francia csapat második, a címvédő portugál pedig ötödik a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján, de ő személy szerint a német együttest is a legjobb tíz közé sorolja a világon.

„Papíron teljességgel lehetetlen a továbbjutás, mégis korrekt és komplett módon kell lejátszani a meccseket, nem szabad letérnünk az utunkról. Hinnünk kell abban, hogy akár meg is csinálhatjuk. Nem úgy fogunk kimenni a pályára, hogy veszíteni fogunk, hanem hogy nyerni akarunk. Ezt megígérhetem. Még akkor is, ha az esélyünk egy az ezerhez. Ha veszítünk, akkor úgy veszítsünk, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról” – mondta Rossi.

A világbajnoki selejtezőcsoport riválisai közül az angol gárdát az Eb-riválisokkal azonos szintűnek nevezte, ugyanakkor a lengyel csapat ellen szerinte nyíltabb párharc lehet, mert hasonló erősségűnek tartja, mint amilyen a Nemzetek Ligájában ősszel megelőzött orosz, szerb és török gárda volt.

„A tavaly novemberben Walesben elveszített Eb-selejtező után új időszámítás kezdődött, ott teljesen szétestünk a második félidőre, momentumunk sem volt. Elsősorban a játékosok hozzáállása változott meg az idei évre, ezt kell megtartani” – mondta az őszi menetelés kulcsáról Rossi. Szerinte regnálása során a válogatott annak ellenére a szlovákok elleni hazai találkozón játszott a legjobban, hogy azon a meccsen végül 2-1-re alulmaradt.

A Salzburgból az RB Leipzighez igazolt Szoboszlai Dominik kapcsán azt jegyezte meg, hogy rengeteget dolgozik, akkor is extra feladatot végez, amikor nem lenne muszáj, mert feltett szándéka, hogy posztján Európa, sőt a világ legjobbja legyen.

A teljes interjú szerdán a Kossuth Rádióban 19.07-kor kezdődő Sportvilág című műsorában hallgatható meg.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában