új kihívás

2020.12.30. 08:58

A Real korábbi játékosa Mexikóban edzősködik

Az argentin Santiago Solari lett a mexikói Club América labdarúgócsapatának vezetőedzője.

(FILES) In this file photo taken on January 24, 2019 Real Madrid's Argentinian coach Santiago Solari during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final first leg football match between Real Madrid CF and Girona FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. - Argentine Santiago Solari has signed as coach of Mexican football team America, the club announced on December 29, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

A 44 éves tréner számára nem ismeretlen a közép-amerikai ország, hiszen játékosként a 2009/10-es idényben az Atlante színeiben játszott, és 38 mérkőzésen öt gólt szerzett.

A 11-szeres válogatott Solari öt évet töltött a Real Madridban, és szerepelt az Atlético Madrid, valamint az Internazionale együttesében is. Edzőként előbb a Real utánpótlásában tevékenykedett, majd a 2018/19-es szezonban a klub felnőtt csapatát irányította, amely a vezetésével 28 meccsből 18-at megnyert, nyolcat elveszített, kétszer pedig döntetlent játszott, miközben megnyerte a klubvilágbajnokságot.

A Club América jövő szombaton kezdi a mexikói bajnokság második szakaszát, a Clausurát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában