legfiatalabb győztes

2020.11.15. 20:07

Yann Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa idei szezonját

A legjobb magyar hat forduló és 16 futam után a 99 ponttal 12. helyen záró Tassi Attila lett a Hondával.

A spanyolországi Alcanízban rendezett utolsó versenyhétvégén Yann Ehrlacher, a Lynk&Co francia pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, míg a legjobb magyar hat forduló és 16 futam után a 99 ponttal 12. helyen záró Tassi Attila lett a Hondával.

Az idényzáró vasárnapi versenyek közül az elsőt az argentin Esteban Guerrieri (Honda), a másodikat a francia Yvan Muller (Lynk&Co), míg a harmadikat az uruguayi Santiago Urrutia (Lynk&Co) nyerte.

Ehrlacher a második futamon hatodik lett, ezzel bebiztosította világkupa-sikerét, és 24 évesen a sorozat történetének legfiatalabb győztese lett.

A magyarok közül az első versenyen Tassi 10., a tavaly vk-győztes Michelisz Norbert (Hyundai) 16., Boldizs Bence (Cupra) 17. lett, Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) nem tudta befejezni a futamot. A második viadalon Michelisz az ötödik, Tassi a nyolcadik, Kismarty-Lechner pedig a 14. pozícióban ért célba, míg Boldizs kiesett. Az idényzáró futamon Michelisz hetedik, Tassi a 11., Boldizs a 17., Kismarty-Lechner a 19. lett.

Az összetett pontversenyben Ehrlacher (234 pont) mögött Muller (195) lett a második, Guerrieri (194) a harmadik. Boldizs és Kismarty-Lechner csapattársa, a magyar Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona hetedikként zárt (168). Tassi (99) a 12., Michelisz (93) a 13., Boldizs (34) a 18., Kismarty-Lechner (17) pedig a 19. helyen végzett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában