átigazolás

2020.10.06. 10:22

Negyven éve nem történt ilyen a Real Madridnál

Negyven év után fordult elő ismét a Real Madrid labdarúgócsapatával, hogy egyetlen játékost sem igazolt a nyári szünetben.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (L) shakes hands with Real Madrid's French forward Karim Benzema during the Spanish league football match Real Madrid CF against Real Valladolid FC at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid on September 30, 2020. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pierre-Philippe Marcou

A brit Evening Standard keddi cikke felidézi, hogy Zinédine Zidane vezetőedző csapatához visszatért a korábban kölcsönadott középpályás, Martin Ödegaard a Real Sociedad, a kapus Andrij Lunyin a Real Oviedo, és a jobbhátvéd Alvaro Odriozola a Bayern München csapatától, és mindhárman a madridiak első keretének tagjai lettek.

Új játékost a nyári átigazolási időszakban legutóbb 1980-ban nem szerződtetett a Real,

akkor az ifjúsági csapatból, a Castillából hárman felkerültek a felnőttek közé, a kölcsönadott hátvéd, Rafael Garcia pedig visszatért a Burgos együttesétől.

A klubvezetés idei passzivitása azért is számít meglepőnek, mert több futballista – köztük Gareth Bale, Sergio Reguilon, James Rodríguez, Asraf Hakimi, Brahim Diaz, Reinier Jesus, Dani Ceballos, Borja Mayoral és Takefusa Kubo – távozott kölcsönben vagy véglegesen.

Florentino Pérez klubelnök júliusban, a bajnoki cím megnyerését követően elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti jelentős pénzügyi veszteségek következtében nem lesznek komoly szerződtetések, ráadásul

a klub legfontosabb átigazolási céljait jelentő játékosok idén nyáron nem megszerezhetőek.

A holland középpályás, Donny van de Beek klubcseréjéről megállapodtak a madridiak az Ajax Amsterdammal, de végül mégsem igazolták le, mert Luka Modric a maradás mellett döntött, és Ödegaard visszatért. Van de Beek így inkább a Manchester Unitedhez csatlakozott.

A 13-szoros Bajnokok Ligája-győztes madridiak anyagi nehézségeit a világjárvány mellett a Santiago Bernabéu Stadion felújítása okozza, amelynek végső költsége várhatóan csaknem 800 millió euró lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában