Járvány

2020.05.18. 18:40

Jótékonysági meccset tervez a FIFA

Gianni Infantino elnök úgy fogalmazott, a FIFA-nak felelőssége, hogy bizonyítsa szolidaritását és a továbbiakban is mindent elkövessen a pandémia elleni harc segítéséért.

FIFA President Gianni Infantino gestures as he speaks during the 44th Ordinary UEFA Congress , in Amsterdam, the Netherlands, on March 3, 2020. (Photo by Robin VAN LONKHUIJSEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP / ANP

Fotó: Van Lonkhuijsen

„Számos más kezdeményezésünkkel aktívak vagyunk a tudatosság növelésében, és a FIFA pénzügyileg is támogatta az ügyet, de most úgy döntöttünk, hogy

ha majd az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, megszervezzük ezt a világméretű gyűjtést célzó eseményt, még ha csak hónapok múlva lehetséges is”

- tette hozzá.

Az összegyűjtött összeggel „fejlesztéshez és előállításhoz” járulna hozzá a nemzetközi szövetség, illetve ahhoz, hogy az új koronavírussal kapcsolatos diagnosztikai eljárások, terápiák és védőoltás a világ minden részében hozzáférhetők legyenek.

További részleteket egyelőre nem közölt a FIFA a tervezett mérkőzésről.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában