nyár végére

2020.04.15. 14:35

Két hónappal elhalasztották a Tour de France-t

A világ legnagyobb és leghíresebb országúti kerékpáros körversenyét várhatóan augusztus 29. és szeptember 20 között rendezik majd meg.

Forrás: AFP

A nemzetközi szövetség (UCI) szerdai közlése szerint augusztus 29. és szeptember 20. között rendezik meg az eredetileg június 27. és július 19. közöttre kiírt viadalt.

„A kerékpáros világ egyöntetűen támogatta az elképzelést, azok is, akik nem kedvelnek minket. Néhány csapat azt közölte, hogy becsukhatnak, ha 2020-ban nem lesz Tour. A Tour az újratervezett versenynaptár alapja kell hogy legyen”

- mondta Christian Prudhomme versenyigazgató.

Közlése szerint a háromhetes viadal útvonala 99 százalékban változatlan marad majd, azaz Nizzában lesz a „nagy rajt” és hagyományosan Párizsban a befutó.

Prudhomme arról is beszélt, korábbi időpont is felvetődött, de a versenyzőknek kell néhány hónap, hogy megfelelően felkészüljenek egy olyan versenyre, mint a Tour.

A halasztás hétfőn vált szinte biztossá, mivel Emmanuel Macron francia államfő július közepéig eltolta a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!