Bundesliga

2019.04.06. 17:42

Hatgólos meccset nyert a Lipcse, kikapott a Hertha

A harmadik helyen álló Leipzig – a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata – 4-2-re nyert a hetedik Bayer Leverkusen vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján.

A lipcseiek sorozatban tizedik Bundesliga-meccsükön maradtak veretlenek, míg a hazaiak, akik kétszer is vezettek a mérkőzésen, egymás után harmadszor kaptak ki. A kapus Gulácsi és a védő Orbán is végigjátszotta a találkozót.

A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC az egy hellyel és egy ponttal mögötte 11. Düsseldorfot fogadta, és sorozatban negyedik vereségét elszenvedve riválisa mögé került a tabellán.

A Bajnokok Ligája-csoportkört érő negyedik helyért harcoló Frankfurt a ráadás nyolcadik percében értékesített büntetővel verte a bennmaradásért küzdő Schalkét, ami pedig a kieső helyeken álló csapatokat illeti: az utolsó előtti Nürnberg 1-1-es döntetlent játszott az osztályozós pozíciót elfoglaló Stuttgart otthonában, a sereghajtó Hannover pedig zsinórban hetedszer kapott ki.

Bundesliga, 28. forduló:

Hertha BSC-Fortuna Düsseldorf 1-2 (1-1)

Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2-4 (2-1)

Schalke 04-Eintracht Frankfurt 1-2 (1-1)

VfB Stuttgart-1. FC Nürnberg 1-1 (0-1)

VfL Wolfsburg-Hannover 96 3-1 (1-1)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában