Európa-liga

2019.03.06. 15:10

Kádárék és Szoboszlaiék is idegenben kezdenek

A labdarúgó Európa-ligában is megkezdődik csütörtökön a sorozat nyolcaddöntős szakasza, melynek első mérkőzésein mindkét magyar érdekeltségű együttes idegenben lép pályára.

A Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev és Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg is kifejezetten nehéz ellenfelet kapott, előbbinek ugyanis a Chelsea, utóbbinak pedig a Napoli a riválisa.

A kijeviek az előző körben az Olimpiakoszt búcsúztatták, a londoni csapat ellen viszont nem sok jóra számíthatnak. Maurizio Sarri együttese az angol bajnokságban ugyan hullámzóan teljesít, az El-ben viszont kiválóan szerepelt eddig, a mostani szezonban játszott nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, egyedül a magyar bajnok MOL Vidi FC ellen játszott döntetlent a Groupama Arénában, ám akkor már tét nélkül, csoportgyőztesként lépett pályára.

A Salzburg az FC Bruges kiejtésével vívta ki helyét a 16 között úgy, hogy Belgiumban 2-1-re kikapott, hazai pályán viszont hengerelt. Nápolyban minden bizonnyal a stabil védekezésre épít majd az osztrák gárda, mely arra számíthat, hogy nagyon motivált ellenfél vár rá. A Napoli vasárnap tulajdonképpen minimális esélyét is elveszítette az olasz bajnoki cím megszerzésére, mivel kikapott az éllovas Juventustól. Carlo Ancelotti vezetőedző pedig már a rangadó előtt beszélt arról, hogy a bajnoki aranyérem helyet más célokat kell kitűzni a szezon hátralévő részére, egyértelműen utalva arra, hogy a korábbi évektől eltérően a Napoli idén komolyan veszi a második számú európai kupasorozatot, s szeretne a végéig menetelni.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Zenit (orosz)-Villarreal (spanyol) 18.55

Rennes (francia)-Arsenal (angol) 18.55

Sevilla (spanyol)-Slavia Praha (cseh) 18.55

Dinamo Zagreb (horvát)-Benfica (portugál) 18.55

Eintracht Frankfurt (német)-Internazionale (olasz) 18.55

Valencia (spanyol)-Krasznodar (orosz) 21.00

SSC Napoli (olasz)-Salzburg (osztrák) 21.00

Chelsea (angol)-Dinamo Kijev (ukrán) 21.00

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában