európa-liga

2019.03.13. 11:03

A magyar légiósok csapatainak kisebb csodára van szükségük

A Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev, valamint Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg is nagyon nehéz feladat előtt áll a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, mivel a csütörtök esti visszavágókon mindkét együttesnek háromgólos hátrányból kellene felállnia és kiharcolnia a továbbjutást.

Az ellenfelek ráadásul a végső győzelemre is esélyes csapatok közé tartoznak:

Kádárékat a Chelsea verte múlt csütörtökön 3-0-ra Londonban, míg az osztrák bajnokot a Napoli győzte le ugyanilyen arányban az olaszországi első meccsen.

Mindkét magyar futballista bekerült a válogatott keretébe, amelyet hétfőn hirdetett ki Marco Rossi szövetségi kapitány. Kádár a Dinamo múlt heti vereségét a cserepadon ülve nézte végig, majd a vasárnapi bajnokin a kezdőcsapat tagja volt, és végig is játszotta az Arszenal Kijev ellen 4-0-ra megnyert összecsapást. Szoboszlai Nápolyban nem kapott lehetőséget, viszont a Sturm Graz ellen (0-0) vasárnap a 78. percben a pályára lépett.

A Napolinak és a Chelsea-nek egyformán csak matematikai esélye van a hazai bajnokságban az élen végezni, így feltehetően mindkét csapat komolyan veszi a második számú európai kupasorozatot.

Ennek megfelelően nagyon kicsi az esély arra, hogy bármelyikük is eltékozolná a háromgólos előnyét,

ha pedig Kádárék és Szoboszlaiék is búcsúznak, akkor a negyeddöntőben már nem lesz olyan együttes, amely magyar játékost is foglalkoztat.

A csütörtök esti visszavágók során az Arsenalnak otthon előtt kell kiharcolnia a továbbjutást a francia Rennes-nel szemben, amely az első meccset 3-1-re nyerte meg. Az ötszörös győztes Sevillára sem vár könnyű feladat, miután hazai pályán nem bírt a Slavia Prahával (2-2), így aztán a cseh fővárosban lesz kénytelen olyan teljesítményt nyújtani, amelynek eredményeként szerepelhet a legjobb nyolc között is.

Érdekesnek ígérkezik még a Benfica és a Dinamo Zagreb lisszaboni csatája, miután a horvátok egy hete 1-0-ra nyertek, valamint az Internazionale és az Eintracht Frankfurt milánói meccse, amely 0-0-ról indul.

A negyeddöntő sorsolását pénteken 13 órakor rendezik az európai szövetség központjában, Nyonban.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:

Krasznodar (orosz)-Valencia (spanyol) 18.55 (az első mérkőzésen: 1-2)

Salzburg (osztrák)-SSC Napoli (olasz) 18.55 (0-3)

Dinamo Kijev (ukrán)-Chelsea (angol) 18.55 (0-3)

Villarreal (spanyol)-Zenit (orosz) 21.00 (3-1)

Arsenal (angol)-Rennes (francia) 21.00 (1-3)

Slavia Praha (cseh)-Sevilla (spanyol) 21.00 (2-2)

Benfica (portugál)-Dinamo Zagreb (horvát) 21.00 (0-1)

Internazionale (olasz)-Eintracht Frankfurt (német) 21.00 (0-0)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában