MotoGP

2018.09.09. 17:30

Dovizioso nyerte a San Marinó-i Nagydíjat, megelőzte Rossit

Az olasz Andrea Dovizioso nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájának, a MotoGP-nek a versenyét a vasárnapi San Marinó-i Nagydíjon.

Dovizioso a címvédő, a világbajnoki pontversenyben élen álló spanyol Marc Márquezt utasította maga mögé, aki azonban összesítésben így is fölényesen vezet. Sikerével Dovizioso a pontversenyben feljött másodiknak, megelőzte az olasz Valentino Rossit, aki vasárnap a hetedik helyen ért célba.

Moto2-ben az összetettben is élen álló olasz Francesco Bagnaia győzött, így a pontversenyben nőtt az előnye. Kirívó sportszerűtlenség is történt a futamon: az olasz Romano Fenatit a hajrában, a 23. körben azért zárták ki a versenyből, mert az egyik egyenesben átnyúlt honfitársa, Stefano Manzi motorjához, és meghúzta annak fékkarját. Tette miatt Fenati a következő futamon biztosan nem állhat rajthoz.

Moto3-ban az olasz Lorenzo Dalla Porta nyert, míg a második helyezett spanyol Jorge Martín az élre állt a pontversenyben.

A 19 versenyből álló vb-sorozatnak a San Marinó-i Nagydíj a 13. állomása volt. A következő futam szeptember 23-án az Aragón Nagydíj lesz Alcanizban.

MotoGP (27 kör, 114,102 km):

1. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) 42:05.106 perc

2. Marc Márquez (spanyol, Honda) 2.822 másodperc hátrány

3. Cal Crutchlow (brit, LCR Honda) 7.269 mp h.

Az állás: 1. Márquez 221 pont, 2. Dovizioso 154, 3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 151

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában