Csapatcsere

2018.07.02. 06:01

LeBron James átigazolt a Los Angeles Lakershöz

A szupersztár kosaras kipróbálja, milyen az élet a nyugati parton.

LeBron James, a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapatának szupersztárja, 154 millió dolláros (több mint 43 milliárd forintos), 4 évre szóló szerződést írt alá a kaliforniai csapattal.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legnagyobb neve, akit négyszer választottak az NBA legértékesebb játékosának, ezentúl a nagynevű, de az utóbbi öt évadban gyengén teljesítő Lakers színeiben kosarazik.

Korábbi csapatát ezzel a lépéssel másodjára hagyja el. A Clevelandhez 2014-ben tért vissza, miután négy évadot a Miami Heatnél játszott.

Pénteken robbant a hír, hogy James szabadügynök lett, nem élt szerződésében szereplő opciós jogával. Kontraktusa szerint 35,6 millió dollárért (10 milliárd forint) maradhatna jelenlegi együttesénél, menedzsere azonban arról tájékoztatta a klubot, hogy maga rendelkezik játékjogával.

A háromszoros NBA-bajnok James az elmúlt nyolc szezon mindegyikében döntőt játszott aktuális csapatával, a Miami Heattel, illetve a Clevelanddel.

Borítókép: LeBron James. Forrás: Flickr.com / Keith Allison

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában