forma-1

2018.07.04. 14:02

Elég nagy problémák vannak a McLaren csapatánál

Lemondott posztjáról Eric Boullier, a McLaren Forma-1-es csapat versenyigazgatója.

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2018, Grand Prix of Canada Full Team Name McLaren F1 Team Base Woking, United Kingdom Team Chief Eric Boullier 08 June 2018. | usage worldwide

Forrás: AFP/DPA/HOCH ZWEI

Fotó: Picture-Alliance/AFP

Az istálló szerdán hazai versenye, a hétvégi Brit Nagydíj előtt jelentette be, hogy a négy év után távozó Boullier lemondását követően átalakítja a műszaki stáb vezetését. Zak Brown csapatfőnök szerint erre azért van szükség, mert strukturális, rendszerszintű problémák vannak a csapatnál.

A változások része, hogy a korábbi Indy 500-as bajnok brazil Gil de Ferran csatlakozik a McLarenhez, melynek a sportigazgatója lesz.

A McLaren az elmúlt években Honda-motorral versenyzett, ám nem tudott komoly eredményt elérni, majd az idei évre Renault-ra váltott, a siker azonban továbbra is várat magára. A csapatversenyben mindössze a hatodik helyen áll a gárda, versenyzői közül pedig a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a nyolcadik, míg Stoffel Vandoorne a 16. a pontversenyben.

Borítókép: Eric Boullier, a McLaren volt versenyigazgatója

AFP / DPA / HOCH ZWEI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában