gyógyulás

2018.06.09. 22:50

Serena Williams is ott lesz Wimbledonban

Edzője, Patrick Mouratoglou szerint a korábbi világelső Serena Williams részt vesz a wimbledoni teniszbajnokságon.

„Két héten belül meggyógyul, és ismét fog tudni ütni. Ezt követően még lesz tizenöt napja, hogy megfelelő erőállapotba kerüljön és formába hozza magát” – jelentette ki a francia szakember szombaton a BBC rádióadásában. Hozzátette, jó ötlet volt, hogy tanítványa nem állt ki a Roland Garros nyolcaddöntőjére, mert „nem tudott szerválni”, ráadásul az esetleges izomszakadás miatt „hihetetlenül nagy kockázatot jelentett volna, ha pályára lép”.

Az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai játékos hétfőn mellizom-sérülés miatt lépett vissza az orosz Marija Sarapova elleni Roland Garros-nyolcaddöntője előtt. Azt megelőzően legyőzte cseh Kristyna Pliskovát, a 17. kiemelt ausztrál Ashleigh Bartyt, valamint a tizenegyedikként rangsorolt német Julia Görgest.

A párizsi volt Serena Williams első Grand Slam-tornája azt követően, hogy tavaly januárban – már állapotosan – megnyerte az Australian Opent.

A wimbledoni verseny – melyet Serena egyéniben hétszer, nővérével, Venusszal párosban pedig hatszor nyert meg – július 2-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában