bayern münchen

2018.05.05. 06:28

Bizonytalan Neuer visszatérése

Jupp Heynckes vezetőedző bejelentette, hogy bizonytalanná vált a Bayern München válogatott labdarúgója, Manuel Neuer sérülés utáni visszatérése.

Bayern Munich's goalkeeper Manuel Neuer sits on the field during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match Real Madrid vs FC Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid in Madrid on April 18, 2017. / AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Oscar Del Pozo

Az idény végén távozó szakvezető pénteken közölte, a kapus a szombati, kölni mérkőzésen sem szerepel majd a bajnokcsapat keretében, és az sem biztos, hogy a Bundesliga utolsó fordulójában, illetve a Német Kupa döntőjében pályára léphet, mindez az orvosok szakvéleményétől is függ.

„A jövő héten egy újabb lépést tehet a helyes irányba, hiszen végre teljes értékű edzésmunkát végezhet. Ez egy érzékeny sérülés, amelynek kapcsán nem mindig hoztak helyes döntéseket” – mondta Heynckes, aki szerint játékosa már nagyszerű erőállapotban van.

A 32 éves kapusnál szeptemberben harmadszor diagnosztizáltak lábközépcsont-törést, meg kellett operálni. Bár eleinte úgy tűnt, januárban ismét pályára léphet, erre még mindig nem kerülhetett sor. A világbajnok labdarúgó egy hónappal ezelőtt kijelentette: biztos benne, hogy még a tavaszi idényben visszatérhet.

Neuer március 27-én állhatott ismét edzésbe, és továbbra is reménykedik, hogy ott lehet a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon. Joachim Löw szövetségi kapitány – aki május 15-én szűkíti keretét – elmondta, számít a kapusra a tornán, és bízik benne, hogy június 2-án az Ausztria elleni barátságos meccsen már pályára küldheti.

Heynckes megjegyezte, szerinte is van esélye Neuernek a vb-csapatba kerülésre, de nem szabad kockáztatnia.

Borítókép: még bizonytalan, mikor állhat Neuer ismét a kapuban

AFP PHOTO / Oscar Del Pozo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában