rossz húzás

2018.05.16. 09:27

A németek célkeresztjében Özil és Gündogan

Egy felmérés szerint a németek többsége úgy gondolja, Mesut Özil és Ilkay Gündogan kárt okozott a labdarúgó-válogatottnak azzal, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott.

LONDON, UNITED KINGDOM - MAY 13: Turkish football players Ilkay Gundogan (L), Mesut Ozil (L-2) and Cenk Tosun (R) pose for a photo with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R-2) in London, United Kingdom on May 13, 2018. Kayhan Ozer / Anadolu Agency

Forrás: AFP/ANADOLU AGENCY

Fotó: Kayhan Ozer

A megkérdezettek 66,2 százaléka van ezen a véleményen, 16,7 százalék jobbára negatívan ítéli meg tettüket, míg 8,1 százalék nem biztos ebben. Mindössze 4,7 százalék válaszolt egyértelműen úgy, hogy nem jelent problémát a két futballista lépése.

Özil, az Arsenal és Gündogan, a Manchester City játékosa Londonban találkozott Erdogannal, aki háromnapos hivatalos látogatáson vesz részt Nagy-Britanniában. A két török származású labdarúgó egy-egy mezzel ajándékozta meg a politikust. Gündogan a manchesteri trikóra azt írta: „Nagy tisztelettel az elnökömnek.”

Mindkét futballista Gelsenkirchenben született. Özil 89-szer szerepelt a Nationalelfben, amellyel a 2014-es brazíliai világbajnokságon aranyérmet nyert. Gündogan 22-szeres német válogatott.

Borítókép: a népharagot keltett fotó

AFP / ANADOLU AGENCY / Kayhan Ozer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában