American Pie

2021.08.17. 16:00

Don McLean csillaga is felragyogott a hollywoodi Hírességek sétányán

A világhírű énekes és dalszerző a 2700. csillagot kapta a sétányon, a The Piehole Shop előtti járdán.

93 / "Don McLean", Concert in the Passion Church, Berlin, 08.10.2018 | usage worldwide (Photo by POP-EYE/Christian Behring / POP-EYE / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christian Behring

Don McLean énekes és dalszerző csillagának felavatását a hollywoodi Hírességek sétányán az American Pie című, klasszikussá vált szám megjelenésének 50. évfordulójához kapcsolták.

A 75 éves McLean felidézte, milyen hatással volt pályafutására a csaknem 9 perces dal, amely az ártatlanság elvesztéséről szólt.

A századfordulón meghívtak Clintonék Fehér Házába. Hatszázezer ember előtt léptem fel a Washington-emlékmű víztükrénél, együtt énekeltük az American Pie-t a millennium utolsó napján – emlékezett vissza a művész.

Az American Pie 1971 októberében jelent meg, és hetekig szerepelt az amerikai, kanadai, ausztráliai és brit slágerlistán.

Madonna 2000-ben dolgozta fel a számot, amely aztán Fekete özvegy című filmben is szerepelt. Ezenkívül Weird Al Yankovic, aki szintén részt vett a csillag felavatásán, 1999-ben a Star Wars-paródiájában használta fel a dalt. Szerencsére Don McLeannek nagyszerű humorérzéke van, ezért nagylelkűen áldását adta a paródiára – idézte a zenész.

Az American Pie szövege 2015-ben egy New York-i aukción 1,2 millió dollárért (359 millió forintért) kelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!