Filmfesztivál

2021.01.13. 09:18

A korábbiaknál sokkal kisebb jegyeladással számol idén a Berlinale

A korábbiaknál sokkal kisebb jegyeladással számolnak a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői annak ellenére, hogy februárról nyárra halasztották a rendezvény nagyközönségnek szóló részét, amikor a remények szerint már nem kell zárva tartaniuk a moziknak.

Forrás: Shutterstock

Erről Mariette Rissenbeek ügyvezető igazgató beszélt szerdán, hozzátéve, hogy még tartanak az egyeztetések a játszóhelyekkel és a kertmozikkal a vetítések számáról. Mindazonáltal úgy vélte, hogy a tavalyi 330 ezres jegyeladástól valószínűleg messze elmaradnak. A várható bevételkiesés pótlására a szövetségi állam ígért támogatást, de szükség lesz szponzorok bevonására is mondta.

A koronavírus-világjárvány miatt átszervezték és február helyett két részre osztva tavasszal és nyáron tartják meg a 71. Berlinalét, a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválját. Korábbi közlések szerint a járvány miatt kifejlesztett új fesztiválformátum lényege, hogy a szakmai kísérőrendezvényeket online tartják meg már márciusban, a nagyközönségnek szervezett vetítéseket pedig elhalasztják júniusra.

Elsőként március 1-től 5-ig megtartják online formátumban a Berlinale filmipari, valamint koprodukciós és produkciós vásárát és a feltörekvő tehetségek bemutatkozására szervezett fórumot.

Mariette Rissenbeek elmondta, hogy nagy a kínálat filmekből, az idei, 71. fesztiválra 200-zal több produkcióval pályáztak, mint a tavalyira. Egyes alkotások esetében sürgető a piacra kerülés, ezért előfordulhat, hogy némely produkciót időközben eladnak egy tévécsatornának vagy streamingszolgáltatónak.

A Berlinale a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválok egyike.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!