ritkaság

2017.11.10. 22:24

Eredeti Tintin-képet vihetnek haza

A Tintin alkotója, Hergé belga képregényíró rajzaiból, litográfiáiból, naplóiból és ritka albumaiból rendez árverést az Artcurial november 18-án Párizsban.

Forrás: flickr.com

Az aukciósház 600-800 ezer euróra (187-250 millió forint) becsüli azt az Hergé-képet, melyet vízfestékkel és tussal készített a művész a Petit Vingtieme című lap 1939. február 19-i számának borítójára.

A képen a világhírű képregénysorozat főszereplőjét, a Tintin nevű kisfiút és kutyáját, Milut kíséri egy egyenruhás komornyik a képzeletbeli Szildávia királyi palotájában.

A kép az Ottokár jogara című Tintin-történetből való, mely 1938 augusztusa és 1939 augusztusa között jelent meg a Le Vingtieme belga konzervatív lap heti gyerekmellékletében.

A Petit Vingtieme borítói a Tintin kalandjai legkeresettebb képei közé tartoznak: a hetilapban indult a képregénysorozat, itt alakult ki a rajzoló, eredeti nevén Georges Rémi jellegzetes stílusa.

A titokzatos csillag című, 1941 és 1942 között publikált Tintin-történet első két képsorára is lehet licitálni az árverésen, árát 300-400 ezer euróra becsülik.

Borítókép: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!