Krimi

2023.03.18. 15:05

Megdöbbentő: szabadlábra kerülhet a pedofil rém

11 éves korában erőszakolta meg először a lányát a szörnyeteg férfi, aztán 24 évig tartott a rémálom.

Az egész világot megdöbbentette, ami történt

Forrás: AFP

Az osztrák Amstetten városában, 1984. augusztus 28-án Josef Fritzl megkérte a lányát, a 18 éves Elisabethet, hogy segítsen neki a házuk pincéjében, ugyanis a férfi éppen egy ajtót szerelt be a frissen felújított helyiségbe - írja az Origo.

 

Az ajtó a helyére került, Josef Fritzl pedig azonnal betuszkolta oda a lányát és 24 éven keresztül ott tartotta fogva.

 

A lány kétségbeesett anyja, Rosemarie, még aznap értesítette arról a rendőrséget, hogy Elisabeth eltűnt. A rendőrök elkezdték a keresését, de nem jártak sikerrel. Pár héttel az eltűnése után a szülők levelet kaptak Elisabethtől, aki azt írta, hogy megunta a családi életet és ezért elszökött.

-
A tárgyalások során kiderült: anyja brutálisan verte és sokszor be is zárta gyermekkorában Joseph Fritzlt. Megállapították, hogy elmebeteg.
Fotós: AFP

A nyomozás végül nyomok hiányában kifulladt, és a világ szépen lassan elfelejtette a lányt. Josef azonban nem, hetente legalább háromszor meglátogatta a pincében. Az első két évben nem bántotta, azonban utána rendszeresen megerőszakolta.

 

Nem sokkal az első erőszak után Elisabeth terhes lett, de a 10. hétben elvetélt. 1988 augusztusában azonban egészséges kislánynak adott életet, akit Kerstinnek nevezett el. Két évvel később pedig fia született, akinek Stefan lett a neve. Az évek során hét gyerekük született meg, az utolsó 2003-ban, de egyikük meghalt. 

 

Három gyereket az apa felvitt a feleségéhez és azt hazudta, hogy a lányuk hagyta őket náluk, mert nem tud róluk gondoskodni. Az asszony elhitte, mert a lányukat Fritzl arra kényszerítette, hogy levelet írjon erről.

Az amstetteni rém szörnyű története úgy ért véget, hogy a lány legidősebb gyermeke olyan beteg lett, hogy kórházba kellett vinni. Ott pedig gyanús lett a történet az orvosoknak és értesítették a rendőrséget. 

 A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amit elmegyógyintézetben kell töltenie. Azonban tavaly tavasszal azt mondták a szakértők, hogy már nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért nemsokára lehet, hogy kiengedik.

Elizabeth és a gyerekei ma egy kis osztrák faluban élnek titokban, a rendőrök fokozottan védik őket, hogy senki se zavarja meg a nyugalmukat. 

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!