Krimi

2023.03.06. 05:00

Kivégzést kért saját magára az öt gyermekét megölő asszony

Butális kegyetlenséggel meggyilkolta a kicsiket, majd eutanáziáért könyörgött.

Illusztráció: Shutterstock

Belgium történetének talán legvéresebb családi drámájának főszereplőjén eutanáziát végeztek el 15 évvel borzalmas tette után. Genevieve Lhermitte-t 2008-ban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, azonban nemrég elfogadták kérését, és február 28-án végleg elaltatták – írja a Ripost.

A most 56 éves nő 2008-ban öt fiatalkorú gyermekének vágta el a torkát konyhakéssel, amíg az édesapjuk családi látogatáson volt Marokkóban. A gyermekek csupán 14, 12, 10, 7 és 3 évesek voltak...

Tette után a zavarodott asszony öngyilkosságot kísérelt meg – sikertelenül, majd kihívta a mentőket. A további részletek még ennél is durvábbak. 

A nő ugyanis nem hirtelen felindulásból végzett gyermekeivel, hanem a végzetes napon egy szupermarketből lopott el két konyhakést, majd nagy családi ebédet főzött még a gyilkosságok előtt.

A nő akkor a The Sunnak így nyilatkozott:

Egy fiút is szültem a férjemnek, de őt is megöltem. Minden gyermekemet a saját hibámból veszítettem el. Ők soha nem érdemelték ezt meg. Életem végéig szenvedni fogok, ez az én büntetésem.

Genevieve ügyvédje február 28-án megerősítette, hogy védence laboratóriumi körülmények között elhunyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!