Járvány

2020.11.03. 15:04

Ismét kiürülhetnek a boltok polcai a járvány miatt Nagy-Britanniában

Ismét kezdenek kiürülni a szupermarketek polcai Nagy-Britanniában, ahogy márciusban, a járvány első hullámának idején. Bár az üzletek a karantén ellenére nyitva tartanak, úgy tűnik, egyre többen fognak élelmiszer- és vécépapír-felhalmozásba.

Forrás: Shutterstock

Csütörtök óta újabb kijárási korlátozás van életben az Egyesült Királyságban, és ez a beszámolók szerint ismét arra sarkallta az állampolgárokat, hogy nagy tételben vásároljanak alapvető élelmiszereket – írja a V4NA hírügynökség.

Before anyone even thinks of stockpiling look at these pictures from last time please think about those who can’t get out every week to get provisions" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#COVID19 #coronavirus #Corona #uk #sad #Covid19UK pic.twitter.com/OSoHqNX6VY

A közösségi oldalak már Boris Johnson bejelentése óta attól hangosak, hogy az újabb kijárási korlátozással ismét megkezdődnek majd a felhalmozások, ugyanúgy, mint a márciusi első hullám során.

Popped to the supermarket because I’m out of cereal. Lo and behold a massive queue. Everyone coming out has toilet paper! Let the stockpiling commence " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#2ndlockdown

Bár az Ocado online szupermarket vezetője arról beszélt, hogy nem fog megismétlődni az első hullám során tapasztalt boltkiürítés, a Tesco, az Aldi, az Asda és a Morrisons is arra kéri vásárlóit, hogy ne fosszák ki a boltokat a második karantén előtt. Az áruházláncok – csökkentendő a már jelenleg is kígyózó sorok miatti fokozott kockázatokat – jelzőlámpákat szereltek fel az üzletek bejáratához, hogy egyszerre ne tudjon túl sok vásárló a boltba lépni. Továbbá az Aldi például vásárlási korlátozásokat is bevezetett bizonyos termékekből, hogy elkerülje a készlethiányt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!