Bulvár-celeb

2021.06.22. 11:03

Fa tetején, könyvtárban, taxiban: ilyen extrém körülmények között jöttek világra babák

A szülés bizony kemény feladat egy nőnek, még kórházi körülmények között, profik segítségével is. Hát még ha a baba úgy dönt, hogy akkor érkezik, amikor az anyuka egyáltalán nem számít rá, és a feltételek sem olyanok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pedig megesett, hogy valaki egy fa tetején, egy vonaton vagy éppen egy könyvtárban hozta világra a babáját. A Life.hu összeszedte a legextrémebb helyszíneket!

McDonald'sban

Egy Mc'Donaldsban dolgozó nő, Danille Miller arról sem tudott, hogy állapotos. Egyszer csak munka közben azt érezte, hogy ki kell mennie a mosdóba, mert erős görcsei vannak. Nem vajúdott sokat, legnagyobb meglepetésére néhány perc alatt világra hozta babáját. A kisfiút Austinnak nevezte el.

Repülőgépen

Az anyuka egyáltalán nem számított arra, hogy hamarosan világra jön a babája, ugyanis még csak a 27. hétben járt. Éppen ezért nyugodt szívvel szállt fel a Dubajból Manilába tartó gépre. Csakhogy a felhők felett, tízezer méter magasan elkezdte rosszul érezni magát, ezért kiment a mosdóba. A közelében ülő két ápolónőnek is feltűnt, hogy a nő nincs jól, ezért utánamentek. Amikor megtalálták a mosdóban, a baba már világra is jött. Az apró koraszülöttet takarókkal és olvasólámpákkal melegítették, amíg a gép kényszerleszállást hajtott végre.

Könyvtárban

Dominique Trevino 2009-ben egy busszal tartott éppen a kórház felé, amikor jöttek a görcsök. Egy vele utazó ápoló segített neki, azt javasolta, inkább szálljanak le a járműről. Egy könyvtárba mentek be, ahol a biztonsági őrök segítségével világra hozták a babát. A szülés igen könnyen ment, Dominique nem vajúdott sokat, úgy tudni, elég volt kétszer nyomnia, és máris megvolt a baba.

Egy szegedi taxiban

Szegeden egy taxiban látta meg a napvilágot Lukács 2011-ben. Anyukája három nappal későbbre volt kiírva, de mivel otthon elkezdődtek a fájások, taxit hívtak a párjával, hogy kórházba menjenek. A nő fájásai már olyan erősek voltak, hogy nem is tudott leülni az autóban, hanem a hátsó ülésre térdelt háttal. A taxisofőr csak annyit hallott útközben, hogy „kint van a feje”, de azt gondolta, még így is van idejük. Csakhogy nem volt, nagy sikítást hallott, majd a baba megszületett a hátsó ülésen.

Vonaton

Ami Bhuri Kalbival történt, az valóságos csoda. A nő ugyanis egy indiai vonaton utazott 7 hónapos terhesen, így ő sem számított arra, hogy beindul a szülése. Talán a sok zötykölődés miatt, a babája mégis úgy döntött, hogy ekkor érkezik. A nő kiment a mosdóba, ám mivel még akkor sem gondolt arra, hogy a kislánya most jön a világra, a baba a WC csészében landolt. Csakhogy az indiai vonatok WC-je a sínekre nyílik, így a gyerek kiesett. A nő azonnal megállította a járművet, amikor rájött, hogy mi történt. Hihetetlen, de a kisbabának nem esett baja.

A fa tetején

A 26 éves Sofia Pedro éppen egy megáradt folyó elől menekült fel egy fára Mozambikban. Csakhogy a nagy izgalmak hatására a kismamánál beindultak a szülési fájások. Sofiának nem volt más választása, mint a fán világra hozni a babáját, mivel nem mászhatott le. Szerencsére rendben megszületett Rosita, és hamarosan egy katonai helikopter is a segítségükre sietett.

A kórház parkolójában

A floridai Susan Anderson és párja már tudták, hogy eljött az ideje a baba világrajövetelének, ezért szélsebesen a kórház felé vették az irányt. Meg is érkeztek a klinikára, azt gondolnánk, innentől már rendben vannak. Csakhogy kislányuk, Julia egy perccel sem akart többet várni, így arra sem volt idő, hogy bemenjenek. A nő a kórház parkolójában már érezte, hogy kint van a baba feje, így képtelen volt továbbmenni, állva szülte meg a babáját. Szerencsére egy ápolónő kirohant hozzájuk és segített nekik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!