Bulvár-celeb

2021.07.24. 16:30

Borzalmas! Újabb áldozatot követelt a népszerű internetes kihívás

Életét vesztette egy 12 éves fiú, miután megfojtotta saját magát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szörnyű tragédia rázta meg az oklahomai Bethany városát hétfő éjjel, miután a mentők az egyik lakóépületben egy eszméletlen 12 éves fiút találtak zúzódásokkal a nyakán.

A fiút az Oklahomai Egyetem Gyermekkórházába vitték, ahol másnap életét vesztette.

A szülők elmondták a nyomozóknak, hogy a fiuk nem öngyilkosságot követett el, hanem részt vett az úgynevezett „blackout challengeben”, amely egy népszerű trend a TikTokon.

Ebben az életveszélyes kihívásban az emberek megpróbálják addig fojtogatni magukat, ameddig eszméletvesztés közeli állapotba nem kerülnek, majd feltöltik a videót az internetre.

A potenciálisan végzetes kihívásban való részvétel komoly sérülésekhez is vezethet, amely ájulást, rohamokat és agykárosodást eredményezhet.

Sajnos ez nem egyedi eset, ugyanis idén áprilisban szintén egy 12 éves fiú vált a borzasztó trend áldozatává, míg egy másik 14 éves fiatal tavaly nyáron halt meg így az új-dél-walesi otthonában.

„Egy szerettünk elvesztése nagyon traumatikus élmény mindenki számára. Szeretnénk figyelmeztetni a szülőket, hogy maradjanak kapcsolatban gyermekeikkel, és szánjanak időt arra, hogy megnézzék, mit csinálnak a közösségi médiában. A lezárások miatt a gyerekek minden eddiginél jobban unatkoznak és szeretnék elütni valamivel az idejüket. A közösségi média a gyermek életének nagyon befolyásos része, és a szülőknek erősen ellenőrizniük kell őket” – mondta a News9-nek a helyi rendőrség hadnagya, Angelo Orefice.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!