Stájer Nagydíj

2020.07.08. 14:02

Vettel: sok új adatunk van, itt az esély

A hétvégi Stájer Nagydíjon javítani szeretne Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnok pilótája, aki a múlt héten ugyanezen a helyszínen, Spielbergben csupán a tizedik helyen végzett a Forma-1 idénynyitóján.

Ferrari's German driver Sebastian Vettel addresses the driver's press conference on July 2, 2020, on the eve of the first practice session at the Austrian Formula One Grand Prix in Spielberg, Austria. - Seven months after they last competed in earnest, the Formula One circus will push a post-lockdown ‘re-set’ button to open the 2020 season in Austria on July 5. (Photo by Mark SUTTON / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Mark Sutton

„Itt az esély, hogy jobban teljesítsek, mint egy hete.

Egy csomó újabb adatunk van az autóról, amelyekkel dolgozhatunk. Emellett úgy gondolom, sok hasznos dolgot tanultunk az első futamon”

- fogalmazott a német versenyző, aki a szezon végén távozik az olasz istállótól.

A Ferrarinak komoly hiányosságai vannak mind az aerodinamika, mind a motor teljesítményének területén, így az előzetesen tervezettnél korábban beveti majd fejlesztéseit. A csapat eredetileg úgy készült, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon használja élesben először az új aerodinamikai csomagját, de hétfőn közölte, már a Stájer Nagydíjon bevethetnek ebből bizonyos elemeket.

„Versenyben vagyunk az idővel, de mindent megteszünk, amit tudunk. A tény, hogy ismét ugyanazon a pályán szerepelünk, újabb okot ad arra, hogy már itt kipróbáljunk néhány fejlesztést”

- mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!