hibrid

2019.11.25. 18:42

Cirkuszi előadást készít Harisnyás Pippiből az ABBA sztárja

Zenés cirkuszi előadást készít Astrid Lindgren 75 éve megjelent Harisnyás Pippi történetéből Björn Ulvaeus énekes-dalszövegíró, az ABBA együttes tagja. A produkciót 2020 nyarán mutatják be Stockholmban.

Pippi Langstrumpf Pippi Longstocking / Pippi Långstrump Year: 1997 - Sweden / Germany / Canada Animation Director: Bill Giggie Michael Schaack

Forrás: AFP/7EME ART-archívum

Fotó: Photo12

A történet szerint a szanaszét álló hajfonatokkal büszkélkedő izgága kislány és barátai, Tommy és Annika ellátogatnak a cirkuszba, ahol találkoznak Miss Carmencita cirkuszhercegnővel, Elvirával, a kötéltáncosnővel és a világ legerősebb emberével, Izmos Adolffal. Az előadás a musical és a cirkuszi show elegye lesz – közölte Ulvaeus.

Björn Ulvaesus
Fotó: Jonathan Nackstrand / AFP

„Szeretek új dolgokat kipróbálni és hibridekkel kísérletezni” – mondta a 74 éves zenész. Kollégája, a szintén ABBA-tag Benny Andersson zenekarával felvett néhány dalt, amelyek megállják a helyüket a cirkuszban. Ulvaeus írta a szöveget ezekhez a dalokhoz, és a darab szövegkönyvében is közreműködött.

„Sok Pippi-darab létezett már az évek során, de ilyen még soha”

- hangoztatta.

A Pippi pl cirkus (Pippi a cirkuszban) című darab június 26-tól augusztus végéig lesz látható a Stockholmi Cirkuszban, jegyek hétfőtől vásárolhatók. Ulvaeus reméli, hogy minden nyáron újra és újra műsorra kerül a darab.

Az ABBA-zenész elmondta, hogy Harisnyás Pippi történeteit olvasta gyerekkorában először Astrid Lindgrentől, és mindig is ezek voltak a kedvencei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!