Sztárparádé

2019.02.19. 14:20

Lady Gaga és a Queen is zenél az Oscar-gálán

A Csillag születik című film betétdala is elhangzik, Adam Lambert és a Queen pedig – ahogy az öt Oscarra jelölt Bohém rapszódia című film is – Freddie Mercury előtt tiszteleg.

A Star is born 2018 Real Bradley Cooper Bradley Cooper Lady Gaga. Collection Christophel © Warner Bros

Forrás: AFP

Fotó: WARNER BROS / Collection ChristopheL

Lady Gagától Jennifer Hudsonig számos nagy sztár szerepel majd a 91. Oscar-gálán vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban, köztük Adam Lambert és a Queen is színpadra lép – jelentette be Twitterén az amerikai filmakadémia.

Az akadémia idei műsora elég viszontagságos körülmények között készült: a hagyományos, élőben közvetített gála előkészítését először az rázta meg, hogy Kevin Hart visszalépése után nem sikerült műsorvezetőt találni, a napokban pedig egy újabb dráma zajlott Hollywoodban, amikor a filmakadémia vezetése és a műsor producerei szembe kerültek a tagsággal, amely nem volt hajlandó eltűrni, hogy a csaknem négyórás közvetítést négy filmes szakma reklámszünetben való díjazásával rövidítsék le.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint Hudson az RGB című dokumentumfilm I'll Fight című dalát énekli az estén. Welch és Rawlings a Buster Scruggs balladája című westernben elhangzó When a Cowboy Trades His Spurs for Wings című számot adja elő. Lady Gaga és Cooper pedig a Shallow című dalt idézi fel a Csillag születikből, ami egyúttal Cooper rendezői bemutatkozása is.

Bette Midler a hétvégén Twitterén árulta el, hogy a Mary Poppins visszatérből a The Place Where Lost Things Go című számmal lép majd fel.

Az Oscar-jelöltek között szerepelő Bohém rapszódia révén az Adam Lamberttel kiegészült Queen együttes is szórakoztatja majd a közönséget.

A Bohém rapszódia a Queen pályafutásának kezdetét, néhai énekese, Freddie Mercury életét dolgozta fel. A film öt Oscar-jelölést kapott, a legjobb film, színész (Remi Malek), hangvágás, hangkeverés és vágás díjára is esélyes.

Lambert 2009-ben énekelt először a Queen eredeti tagjai, Brian May és Roger Taylor társaságában. Az énekes 2012-től turnézott is az együttessel.

A 91. Oscar-díjátadót az ABC televízió közvetíti élőben a Dolby Színházból, a magyar nézők hétfőn hajnalban láthatják a gálát a Moziverzum csatornán.

Borítókép: Bradley Cooper és Lady Gaga a Csillag születik című filmben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!