kincsek kalapács alatt

2018.09.13. 17:15

Elárverezik Robin Williams Golden Globe-jait is

Valamint számos filmes relikviáját és műtárgyát.

(FILES) A file picture taken on January 22, 1994 in Beverly Hills, shows US actor Robin Williams posing with his best actor in a musical or comedy award during the Golden Globe ceremony. Oscar-winning actor and comedian Robin Williams was found dead at his home in California from suspected suicide, police said on August 12, 2014. AFP PHOTO / DAVID CRANE / AFP PHOTO / DAVID CRANE

A Sotheby's aukciósház októberi, New York-i árverésének tételei között szerepel többek között egy műtőr, amelyet az 1991-es Hook című film forgatásakor használt a színész, valamint az a világítós póló, amelyet a 2000-es Oscar-gálán viselt a Blame Canada című dal előadásakor.

„Nagyon izgatottak vagyunk továbbá a karóra miatt, amelyet Robin Williams a Holt költők társasága című filmben viselt”

- mondta Nina del Rio, a Sotheby's alelnöke, az október 4-i aukció tételeiből rendezett kiállításon. Az aranyozott Hamilton karóra, amelynek hátlapját gravírozták is az 1988-as forgatást követően, a becslések szerint akár a kétezer dolláros (550 ezer forint) leütési árat is elérheti.

Robin Williams a Holt költők társasága című filmben, kezén a most dobra kerülő órával
COLLECTION CHRISTOPHEL © Touchstone Pictures

Az árverésre bocsátott tárgyakat, köztük Banksy brit graffiti művész és Shephard Fairey amerikai művész alkotásait, Williams és második felesége, a producer Marsha Garces Williams gyűjtötték össze több mint húsz évig tartó házasságuk alatt. A pár 2010-ben vált el.

Az érdeklődők licitálhatnak a színész négy Golden Globe-díjára is, amelyeket a Jó reggelt, Vietnam!, a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van, az Egy úr az űrből és A halászkirály legendája című filmekért kapott.

A Jó reggelt, Vietnam! című drámában nyújtott alakításával elnyert szobor a becslések szerint 15-20 ezer dollárért cserélhet gazdát.

A Sotheby's becslései szerint a csaknem 300 tételt felvonultató árverés nagyjából 3 millió dollár bevételt hozhat, amelynek egy része a Williams által támogatott szervezetekhez, köztük a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezethez és a sérült veteránok alapítványához kerül.

Az Oscar-díjas sztár 2014 augusztusában 63 évesen vetett véget életének észak-karolinai otthonában. A népszerű színész, komikus váratlan halála az egész világon megrázta rajongóit.

Borítókép: Amilyennek mindenki ismerte: Williams vidáman pózol a Mrs. Doubtfire című filmjéért kapott Golden Globe-jával 1994-ben

AFP PHOTO / DAVID CRANE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!