vissza a gyökerekhez

2018.08.02. 16:41

Első ízben forgat apja szülőföldjén a francia sztár

Isabelle Adjani az ugyancsak algériai származású rendezőnő, Yamina Benguigui Soeurs (Nővérek) című filmjében szerepel.

French actress Isabelle Adjani waves as she arrives on May 8, 2018 for the screening of the film "Todos Lo Saben (Everybody Knows)" and the opening ceremony of the 71st edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.

Fotó: Alberto PIZZOLI

A 63 éves sztár az ugyancsak algériai származású rendezőnő, Yamina Benguigui Soeurs (Nővérek) című filmjében szerepel, három algériai nővér egyikét alakítja Rachida Brakni és Maiwenn oldalán.

A rendező – volt frankofónia-ügyi miniszter – szerint ez egy „női film” lesz, kizárólag női szereplőkkel, témája a haza, a származás, a beilleszkedés lesz.

Adjani a három nővér közül a sikeres, de a gyökereit megőrző testvért alakítja.

A forgatás október végén kezdődik, franciaországi helyszíneken kívül Algírban, Oránban és Kaszentínában (Constantine) zajlik, és várhatóan 11 hétig tart.

Az algériai (kabil) apától származó Adjani egyszer már megkezdte egy film forgatását az algériai fővárosban, Rachid Benhadj algériai rendező Parfums d'Algers című filmjében játszott volna, de a rendezővel való nézeteltérések miatt néhány nap múltán elhagyta a helyszínt.

Borítókép: Isabelle Adjani francia színésznő

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!