nyilatkozott

2018.06.29. 16:48

David Lynch: Trump minden idők egyik legnagyobb elnöke lehet

Egy bűvész nem leplezi le a trükkjeit, így filmesként neki sem szabad elárulnia a műhelytitkait.

(FILES) In this file photo taken on May 25, 2017 US director David Lynch arrives for the screening of the tv series 'Twin Peaks' at the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France. David Lynch says President Donald Trump could go down as one of the greatest presidents in United States history, earning him instant praise from the Republican leader shunned by much of Hollywood. The enigmatic filmmaker told The Guardian newspaper in an interview published on June 23, 2018 that while he is undecided about the job the property tycoon is doing in office, his rise could pave the way for major reform. / AFP PHOTO / Valery HACHE

Fotó: AFP

Az amerikai rendező egy Guardiannek adott interjújában beszélt a demokrata fősodortól eltérő véleményéről. A beszélgetés során szóba került egyebek mellett Room to Dream című új könyve, és elutasította a Twin Peaks új évadával kapcsolatos teóriákra adott válaszokat is.

Nyilatkozatát egy szemléletes példával magyarázta: szerinte egy bűvész nem leplezi le a trükkjeit, így filmesként neki sem szabad elárulnia a műhelytitkait. Mert a filmkészítés végső soron varázslat.

Trumppal kapcsolatban elmondta, hogy az elnök hivatalba lépése óta feje tetejére állította a hivatalt és hogy senki sem tud vele szembeszállni intelligens módon. Kifejtette, hogy az Egyesült Államok politikai elitje leszerepelt az utóbbi években és Trump csak ezekre a visszásságokra mutatott rá. Lynch saját bevallása szerint Bernie Sandersre szavazott a 2016-os demokrata előválasztáson és leszögezte, hogy bár nem kimondottan politizáló alkat, azért mindennél többre tartja az egyéni szabadságot.

Az elnök maga is megosztotta a rendező véleményét saját twitter oldalán. Az interjú további részében Lynch a jövőjéről beszélt. A további munkáját a televíziós médiumon képzeli el, mert ott szabadabban tud mesélni folytatásos történeteket, míg a mozivászon korlátozott kereteit erre nem tartja alkalmasnak. A mester rajongói egyéb hírnek is örülhetnek: június 19-én jelenik meg az önéletrajzi memoárja Kristine McKenna szerkesztésében.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!