forrongó spanyolok

2017.10.03. 09:37

Piquét kifütyülték a szurkolók

Feldühödött drukkerek fogadták a spanyol labdarúgó-válogatott edzőtáborában Gerard Piquét, az FC Barcelona világbajnok védőjét.

A 30 éves futballista vasárnap voksolt a katalán függetlenségi népszavazáson, valamint szégyenletesnek nevezte a referendummal kapcsolatban történteket.

Ezt követően Piqué hétfőn már Madridban, a válogatott főhadiszállásán edzett, de a drukkerek folyamatosan fütyülték, pfujolták, különböző szidalmakkal illeték, és transzparensekkel fejezték ki nemtetszésüket, az egyiken a „gusztustalan” felirat volt olvasható.

Julen Lopetegui szövetségi kapitány elmondta: a 91-szeres válogatott Piqué jól kezelte a helyzetet, motiváltnak és lelkesnek tűnt. A szakember hozzátette, hiba lett volna zárt kapuk mögött tartani a tréninget, ugyanis a szurkolóknak joguk van a véleménynyilvánításhoz, szerinte azonban a mostani egy elég kellemetlen helyzet, ezért józan gondolkodásra kéri a drukkereket.

Piqué még vasárnap mondta azt, hogy ha Lopetegui arra kéri, elhagyja a nemzeti csapatot. A Barca világ- és Európa-bajnok hátvédje a jövő évi világbajnokság után nem lesz többé válogatott.

Vasárnap Katalóniában önrendelkezési népszavazást tartottak, hogy jogot szerezzenek egy független állam létrehozására. A spanyol kormány ugyanakkor alkotmányellenesnek nyilvánította a szavazást, és a rendőrség több helyen intézkedett a betiltott függetlenségi referendum ellen. A katalán egészségügyi szolgálat tájékoztatása alapján vasárnap estig 844 ember sérülését kellett kórházban kezelni – közülük kettő állapota volt súlyos –, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült.

A spanyolok hárompontos előnnyel vezetik a G jelű selejtezőcsoportot Olaszország előtt, pénteken Albániát fogadják, három nappal később pedig Izraelben lépnek pályára.

Borítókép: AFP PHOTO / Ander Gillenea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!