Migráció

2018.05.12. 13:26

Meghosszabbította a határellenőrzéseket Ausztria

Péntektől további fél évig meghosszabbították a visszaállított ellenőrzéseket a magyar és a szlovén határszakaszon az osztrákok - Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök szombati közleményében üdvözölte a döntést.

Miklóshalma, 2016. április 25. Osztrák rendõrök ellenõrzik a jármûveket a Hegyeshalom és Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti határátlépési pontnál 2016. április 25-én, miután az osztrák rendõrség elkezdte az elõre meghirdetett szúrópróbaszerû ellenõrzést a migránsok és az embercsempészek kiszûrése érdekében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„Amíg a schengeni külső határokat nem biztosítják megfelelően, a belső határokat biztosítani kell” – hangsúlyozta Hans Niessl. A határellenőrzés hatékony eszköz, különösen az embercsempészet megfékezésére. A jelenlegi helyzet – az ismét aktívvá vált balkáni útvonal, a Görögországba érkező menekültek számának növekedése, az Ausztria felé és azon keresztül áramló migrációs mozgás – szükségessé teszi az ellenőrzések folytatását – írta a tartományfőnök. Nem utolsósorban számos bűncselekményt is meg lehet akadályozni általa – hangsúlyozta.

A határellenőrzéseket az osztrák belügyminisztérium utasítására péntektől 2018. november 11-ig hosszabbították meg.

Borítóképünkön osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket a Hegyeshalom és Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti határátlépési pontnál.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában