Bundesliga

2018.02.22. 09:47

Magabiztosan menetel a címvédés felé a Bayern

A bajor csapat hétvégén Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC ellen lép pályára.

Az utóbbi tíz bajnokijukon győztes bajorok 19 pontos előnnyel vezetik a tabellát, s most újabb lépést tehetnek a bajnoki cím felé.

A Bayern eddig mindössze két vereséget szenvedett el és két döntetlenje van, utóbbiak közül az egyik éppen a berliniek otthonában született, még október elején (2-2).

A Hertha 2018-as mérlege nem túl fényes, két vereség és három döntetlen mellett ugyanakkor aratott egy bravúros győzelmet is, méghozzá a Bayer Leverkusen otthonában.

A Herthához hasonlóan Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim sem lehet túl büszke az idei teljesítményére, hat meccsen ugyanis mindössze egy győzelmet szerzett, és két döntetlen mellett háromszor kikapott. A kilencedik helyen álló együttes most azt a 12. Freiburgot fogadja, amely idegenben igencsak gyengén teljesít, így esély kínálkozik a javításra.

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig csütörtökön (ma) este még az Európa Ligában szerepel, az olasz listavezető Napoli ellen harcolhatja ki a továbbjutást, majd vasárnap egy könnyebbnek tűnő feladat, a sereghajtó Köln elleni bajnoki vár rá, ugyancsak otthon.

Csütörtökön a decemberi edzőváltás óta magára találó, s ismét második Borussia Dortmund is pályára lép az EL-ben, az Atalanta vendége lesz, majd hétfőn este, a német bajnoki forduló zárómérkőzésén a nem túl jó formában lévő Augsburgot fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában